dimarts, 25 de febrer del 2014

PASTÍS RED VELVET

Normalment a Dolços Nu fem els pastissos amb previsió, dies d'antel·lació i seguint un disseny previ fet per nosaltres. Però a vegades ens agrada sorprendre als nostres amics amb un regal d'aniversari i l'hem de fer al moment! I aquest és el cas d'avui! Hem fet un Red Velvet per l'aniversari d'una noia a qui li encanta el Red Velvet! Aquest tipus de pastissos són molt típics als Estats Units. Com ja us vam explicar al post anterior dels cupcakes, la característica d'aquest pastís és el to de vellut vermellós que agafa.

INGREDIENTS:

- 300g de farina
- 350ml de llet sencera (podeu fer-ho amb buttermilk que trobareu al Lidl)
- 8g de cacau pur en pols
- 3 ous M
- 375g de sucre
- 175g de mantega a temperatura ambient
- 3 culleradetes de postres de colorant vermell. (A Dolços Nu hem descobert, i recomanem enormement, un colorant-emulsiu ja preparat per el Red Velvet).
- 1 culleradeta petita d'essència de vainilla
- 1 culleradeta petita de sal
- 1 culleradeta de postre de llevat
- 1 cullera sopera de suc de llimona
- 1 cullerada sopera de bicarbonat sòdic
- 2 cullerades soperes de vinagre de poma

PROCÉS D'ELABORACIÓ DE LA MASSA

- Primer preparem el motlle posant paper de forn a la base i tallant la part sobrant, i després amb un esprai desmotllant acabar d'untar el motlle.
- Tot seguit preescalfem el forn a 180ºC.
- A continuació posem la llet, el suc de llimona i el colorant en un bol i ho barregem. Després ho reservem.


- En un altre bol barregem i tamissem la farina, la sal, el llevat i el cacau. També ho reservem.


- Batem la mantega amb el sucre. Hi afegim la vainilla i els ous, un per un, sense deixar de barrejar.


- En aquesta barreja hi afegim la barreja seca i la barreja de la llet i el colorant. Ho farem de la següent manera: un terç de la seca i un terç de la llet. I així anem fent fins que se'ns acabin els ingredients. No deixem de batre fins que ens quedi una massa homogènia.


- Un cop tenim la massa a punt, l'aboquem al motlle.


- Ho posem al forn uns 50-60 minuts. un cop passant el temps comprovem que s'hagi cuit amb un punxó. Si no és així, ho anirem controlant fins a quedar ben cuit,

- Un cop tret del forn (no us oblideu mai de tancar-lo!), deixem refredar el motlle. Quan estigui fred desmotllem i col·loquem el pastís cap per avall en una reixeta. 


Ara passarem a cobrir-lo. Per fer-ho farem servir cheese cream, que és el frosting més comú pel red velvet. 

INGREDIENTS:

1. Almívar

- 40g aigua
- 40g sucre

2.- Cheese cream

- 290g de formatge tipus mascarpone
- 460g de formatge per untar
- 175g sucre de llustre

PROCÉS

- Barregem tots els ingredients. 

- Per fer l'almívar posem al foc a mitja temperatura l'aigua i el sucre i ho deixem fins que el sucre cristal·litizi i quedi transparem. Apaguem el foc i deixem refredar.

- Un cop ho tenim tot a punt untem amb l'almívar cada capa del pastís.


- Un cop fet això comencem a posar la crema a cada capa. Fem la inferior i la cobrim amb la següent, i així fins a posar la última. Ho podem fer amb espàtula o amb màniga. 






- Un cop fet això podem cobrir-la completament o podem cobrir només la superior i fer decoracions amb una màniga pastissera. Tot a imaginació de cadascú.






I voilá!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada