dilluns, 24 de febrer del 2014

MATERIALS

Avui no us posaré cap recepta. El que toca avui és parlar del material que fem servir a Dolços Nu pels nostres pastissos, cupcakes i altres receptes ensucrades!



Primer de tot, els ingredients. La gran majoria d'ingredients els trobareu als supermercats (Farina, sucre, llevat, sal, etc.) Pel que fa al sucre glass, podeu provar de picar sucre normal amb una picadora, però mai queda tant suau com el que ja es pot comprar fet. En el nostre cas, i no és per fer propaganda, fem servir el sucre glass de Azucarera. Als supermercats només trobeu els de 300gr. Però si podeu, al Gros Mercat hi ha bosses de 1 kg i als supermercats d'Empuriabrava també n'hi podeu trobar. També hi ha la possibilitat de comprar-lo per internet en botigues especialitzades.

Algun cop hem afegit colorants a la massa o als frostings, o per fer la glaça de les galetes. En el nostre cas estem molt contents amb els colorants líquids o en gel de la casa Wilton. Hem volgut provar els del Dr Oetker que podeu trobar als supermercats i no ens van anar gens bé. Vam gastar tot un dels tubs del color vermell i no es va tenyir vermell, quedava rosa... De moment no deixarem Wilton.


En aquesta imatge anterior podeu veure també colorant en pols. El fem servir per pintar el fondant. És més barat que la pintura en sí. I dóna uns resultats genials! També hi ha pintura comestible color plata. No en tenim més, ja que com hem dit la pintura comestible és força cara. Hi ha també glicerina. De moment l'hem fet servir per pintar afegint purpurina comstible, i per fer "sang" afegint a la glicerina colorant vermell i verd. I és molt important tenir pinzells de totes mides!!!!! I també hi podeu veure cola comestible que fem servir per enganxar diferents parts de fondant a les figuretes un cop aquest s'ha assecat.

Pel que fa als utensilits, a Dolços Nu tenim eines des de Pasteleria Creativa (Planeta d'Agostini), Wilton, Kitchen Craft o altres del Casa i del Casa Viva.

Per exemple, una eina essencial: la taula giratòria per muntar i decorar pastissos: a Dolços Nu tenim aquesta de Kitchen Kraft.




També és bàsic disposar d'una base de treball. La nostra és de Kitchen Craft, i la podem fer servir per treballar amb fondant; per amassar pizza; per fer pastissos, etc.



És molt útil tenir això per tallar bé i sense dificultats els pisos dels pastissos que després cobrirem amb melmelada, ganache o buttercream:



Més utensilis per decorar: allisadors i espàtules. Els primers per allisar bé el fondant sobre els passtissos; les segones per posar la ganache o la buttercream sobre el pa de pessic:


Un altre utensili bàsic és la màniga pastissera. Les boquilles ens ofereixen la possibilitat de crear mil i unes formes! La màniga en si pot ser de molts tipus N'hi ha de més barates, altres més cares. Nosaltres en fem servir de reutilitzables.


I no ens podem oblidar mai de tenir rodets! N'hi ha de diferents tipus i marques. Uns porten relleus, altres són llisos. Els més grans són útils a l'hora de treballar amb el fondant que utilitzarem per cobrir els pastissos. Els més petits són útils per quan volem fer formes més petites que llavors tallarem amb els talladors.


Hem anomenat els talladors. N'hi ha de molts tipus: metàl·lics, plàstic, etc... Nosaltres en tenim de tot tipus i formes! Alguns són per fer sanefes que posarem al voltant del nostre pastís.



Per treballar amb fondant, també és essencial tenir les eines típiques del fondant. A Wilton tenen aquests, nosaltres fem servir uns de bàsics que es poden trobar a qualsevol botiga de coses de la llar i utensilis de cuina.



Una cosa necessària per treballar amb flors de pasta de sucre és l'alfombreta. Ens servirar per donar forma a les fulles o a les flors sense que aquestes es trenquin! L'alfombreta absorveix la força que fem amb les eines de la fotografia anterior.


Existeixen tot tipus de motlles de silicona per fer diferents formes amb el fondant. N'hi ha de moltes marques i preus.

Una altra de les coses que des de Dolços Nu tenim i que esperem poder-ho fer servir ben aviat són les plantilles stencyl. N'hi ha per pastissos i per cupcakes i galetes.


Fa molt poquet vam adquirir una pistola per massa de galetes o fondant. Poses la massa dins i amb les boquilles o les plantilles pots fer moltes coses dolces!!!


I també fa molt poquet que utilitzem un esprai desmotllant que va molt i molt bé. Fins ara feiem servir mantega per preparar els motlles dels pastissos i cupcakes, i des d'ara farem servir l'esprai i el recomanem! Està fet a base d'oli i no canvia ni el gust ni la composició de la massa!


Disposar de diferents tipus i mides de motlles és molt recomanable! Nosaltres preferim els d'acer inoxidable, i no tant els de silicona. Aviat en buscarem d'altres formes!!!



Un utensili que tenim a Dolços Nu i que encara no hem fet servir és el termòmetre de cuina. Recomanem un que sigui per sucre, ja que aquests aguanten fins als 200ºC, i per tant ho aguanten tot! (Xocolata, aigua, etc., que bullen a temperatures més baixes.)


I després de tota aquesta informació us deixem perquè la podeu païr tranquil·lament!!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada