dijous, 20 de febrer del 2014

CUPCAKES RED VELVET

Avui us presentem uns capcakes que vam fer per encàrrec. La massa és la coneguda com a "Red Velvet". És una massa típica anglosaxona que es caracteritza per ser d'un color vermellós que ens pot recordar al vellut (D'aquí el nom de red velvet). Se sol presentar cobert d'una crema de formatge fresc.



A Dolços Nu vam fer uns cupcakes enlloc d'un pastís:


Necessitarem:

1.- Per la massa:

  • 150gr mantega a temperatura ambient
  • 300gr sucre blanc 
  • 2 ous L
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 300gr de farina
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 240ml de sèrum de llet (afegir una cullerada de vinagre a 230ml de llet i deixar reposar 10 minuts)
  • 2-3 cullerades de colorant alimentari líquid vermell (jo faig servir els de la casa Wilton)
  • 1 i 1/2 culleradeta de vinagre de vi blanc
  • 1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic

2.- Per la glaça de crema de formatge
  • 100gr de mantega
  • 600gr de sucre llustre tamisat (sucre glasse)
  • 250gr de formatge (hem utilitzat 125gr de Philadelphia i 125gr de mascarpone. Li dóna una textura més suau. Si no, es pot fer amb 250gr de Philadelphia)
3.- Utensilis:

  • Motlle de 12 magdalenes
  • Batedora elèctrica
  • Bols grans i petits
  • Colador
  • Espàtula
  • Reixeta
4.- Elaboració

  • Preescalfem el forn a 180ºC. Col·loquem els motlles individuals per magdalenes al motlle gran de 12 unitats
  • Amb la batedora elèctrica batem la mantega i el sucre fins a obtenir una massa cremosa. Afegim els ous un per un i també l'extracte de vainilla.
  • En un altre bol tamisem la farina, el cacau, el llevat i la sal i ho remenem.
  • Aboquem el sèrum de llet en un altre bol i hi afegim el colorant vermell fins que obtinguem un vermell intens.
  • Incorporem una tercera part dels ingredients secs a la mantega barrejada amb el sucre. Ho barregem bé. Hi afegim un terç del sèrum sense deixar de batre.
  • Continuem afegint per terços els ingredients secs i el sèrum de llet poc a poc fins que tot es barregi bé. Intentem no batre molt la massa.
  • En un bol petit, barregem el vinagre i el bicarbonat fins que la barregi sigui espumosa i surtin bombolles. Ho afegim ràpidament a la barreja de la massa. 
  • Dividim la massa dins cada un dels motlles de magdalena. Sempre omplirem 2/3 del total. (A Dolços Nu fem servir una cullera de gelat per omplir els motlles de magdalenes.)
  • Ho fornem uns 20-25 minuts, o fins que quan insertem un palet o un ganivet fi, ens surti completament net. Voldrà dir que ja estan cuits. 
  • Ho traiem del forn i ho deixem reposar uns 5 minuts perquè es refredi. Llavors traiem les magdalenes una per una i les col·loquem a la reixeta perquè s'acabin de refredar del tot abans de cobrir-les.
5.- Per fer la crema de formatge:

  • Barregem els ingredients en un bol i amb una màniga pastissera anem cobrint els cupcakes. Hi ha diferents "boquilles" que ens donaran formes divertides. Es poden provar diferents tipus en la mateixa fornada. 
  • Podem col·locar decoracions comestibles. En el nostre cas vam posar-hi perletes platejades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada